søndag 7. april 2013

Vikarbyrå Helse og Sykepleie -en komplett løsning


Leverer en komplett løsning; helse-, omsorg- og servicetjenester  
Kronisk mangel på blant annet anestesi-, intensiv- og operasjonssykepleiere er grunnen til at stadig flere offentlige -og private sykehus  leier spesialistkompetanse fra Mks24 AS. Selskapet har spesialisert seg innen de fagområdene som står for de største flaskehalsene, og som krever mye fagkunnskap av leverandør for å levere en kvalitetssikret tjeneste.
Tilbakemeldingene er gode: - Vi tilbyr en fleksibel ekstra kapasitet der behovet er størst, sykehusene får maksimalt ut av egne ressurser, og får samtidig ned ventelister. Ofte leverer vi komplette team med operasjonssykepleier, anestesisykepleier, anestesilege og intensivsykepleiere til postoperativ overvåking og recovery. Det er absolutt nødvendig at alle i gruppen fungerer optimalt både selvstendig og i team. De skal også jobbe smidig i lag med avdelingens eget personell.
Full kontroll på den enkeltes kompetanse, logistikk og kjennskap til behovet til hver enkelt avdeling er i følge daglig leder Kjell Matzow nøkkelen for å lykkes. Med en effektiv administrasjon på 5 fulltidsansatte inkludert egen jurist må alle i ledelsen først gjennom et 6 måneders program som innebærer at de får opplæring innen CAF som kvalitetsmodell, og obligatoriske kurs innen kvalitet-, sikkerhet- og risikostyring. Dette er helt nødvendig for å leve opp til vår filosofi: kvalitet går aldri av moten.
Våre tjenester gjør kundene mer fleksible. Under høyaktivitesuker kan avdelingsledere bestille inn nødvendig ekstrapersonell, som har definert og avtalefestet kompetanse. Dette er en av våre viktige styrker: at vi faktisk kjenner kundens behov og våre kandidater godt nok til at vi kan levere rett kompetanse til rett tid og sted. Vi har svært få avvik, men når feil likevel oppstår gjør vi nødvendige korrigeringer og utnytter slike hendelser til læring og forbedring.
En av våre andre styrker er at vi har stor grad av faste vikarer som arbeider regelmessig for oss. Sykehuset slipper å lære opp nytt personell fra start hver gang de har et innleiebehov. Personell fra Mks24 bidrar dessuten systematisk med egne observasjoner, forbedringsforslag og avviksrapporter som regelmessig presenteres avdelingsleder. Alle våre vikarer er opplært i dette, og utfører dette obligatorisk. Slike synergirapporter er av stor viktighet for å sikre kvaliteten på tjenesten, og trygghet for medarbeidere og pasienter. Ut fra det vi har sett mener vi at vi er alene om å levere et slikt tilbud. Daglig gleder Kjell Matzow har alltid vært brennende opptatt av kvalitet og risikostyring, og har brukt sin kompetanse fra offshore virksomhet når Mks24 har utviklet egne bransjeledende systemer.
Avdelinger som bruker våre tjenester, ser på oss som et nyttig supplement og en absolutt nødvendighet når sykehuset mangler egen kompetanse. For akutte behov har vi 24 timers vaktbemanning og leveringsevnen ligger stabilt rundt 90% for henvendelser med mindre en 24 timers leveringsfrist innen våre faste spesialiteter.
Vikarene møter ofte stor skepsis første arbeidsdag, og avdelingen blir gjerne forbauset over å se at arbeidet flyter usedvanlig bra. Vikarene er vant til å raskt sette seg inn i nye oppgaver og gjør seg effektivt kjent med nye rutiner og systemer.
Økonomisk går dette i balanse. Ved å leie inn personell spares fast personell for beordring, man slipper å stryke pasienter og ikke minst er det vi som står for administreringen. Det gjelder både ved bruk av komplette team, og for ordinært innleid personell.
Mks24-personell har nå vært med på flere hundre operasjoner. Det hele er velorganisert, sykepleierne er veldig flinke og teamet har en meget dyktig administrasjon. Logistikken i arbeidet gjør at det flyter usedvanlig bra. Intensiv og recovery utgjør i dag en like stor del av vårt arbeid, og vi har de samme erfaringer der. Stabilt og kompetent personell gir økt trygghet og fleksibilitet til avdelinger med stort behov for spisskompetanse.

Mks24 har kommet for å bli, og 2013 blir et svært spennende år for oss. Vi går for første gang inn i direkte private omsorgs- og servicetjenester, og utvider vårt tilbud til å bli en enda mer komplett tjeneste. Vi tar med oss det beste fra spesialisttjenestene, og har de aller beste forutsetninger for å tilby brukertilpasset og fleksible tjenester hos den enkelte, og gjerne på oppdrag av kommunale tjenester som har behov for personellressurser, ekstra kompetanse eller behov for intern opplæring. Nye krav og reformer har gitt store utfordringer til kommunehelsetjenesten som i dag må ta imot pasienter fra sykehus med langt mer krevende diagnoser og pleiebehov enn for kort tid tilbake. Samtidig er ressursene knappe, og flere ønsker full kontroll og den ekstra service som bare en ren privat tjeneste kan gi.




Vi er ikke kun et vikarbyrå; vi leverer en totalløsning: Anestesi, operasjon og intensivpleie, understreker koordinator Ingvild Matzow.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar