søndag 7. april 2013

Hvilket bemanningsbyrå skal jeg velge

Det finnes et stort utvalg ulike bemanningsbyrå, men skal du jobbe i norge innen sykepleie, pleie og omsorg er det i alle fall flere nyttige råd du bør følge:

Velg et Norsk byrå!

Både lønninger og prisnivået i Norge er høyt. Det er ingen grunn til å benytte seg av en "lavpris" leverandør som kanskje betaler deg under standard Norsk tariff, eller du opplever trekk i feriepenger, overtid, eller får utbetalt i eks. svenske kroner.

Sjekk dine rettigheter!

Først og fremst skal du vite at Norge, og Norsk helsevesen er helt avhengig av ekstern kompetanse. Prisen og markedet reguleres av tilbud og etterspørsel, og det er uheldig om altfor mange fra utlandet kommer til Norge og "utkonkurrerer" Norsk personell på pris. Vis yrkestolthet, og jobber du i Norge, skal du ha betaling på lik linje med dine Norske kollegaer, og gjerne litt ekstra fordi du jobber ubekvemt og med variable forutsetninger.

Les kontrakten nøye!

Vi som jobber i MKS24 vet at vi pr i dag har Norges beste villkår, og med stor sansynlighet de aller mest fornøyde vikarene, men ikke tro på hva vi sier, sjekk hva vi og våre konkurrenter kan tilby deg. Det er heller ingen grunnn til å inngå en avtale som hindrer deg i å jobbe for andre selskap, selv om du ikke kan konkurrere "mot deg selv" på den samme arbeidsplassen, så er Norge både variert og et langt land.

Bytt selskap om du ikke er fornøyd!

Dersom du føler deg lurt, eller bare ønsker andre utfordringer, og bedre betingelser se deg rundt, og bytt arbeidsgiver. Selv om du har "karantene" fra et sykehus, så finnes det alltid mange andre arbeidsplasser og muligheter.

Om nødvendig søk hjelp!

Å jobbe i et annet land er alltid en ekstra utfordring. MKS24 har egen jurist og lang erfaring fra alle de områdene rundt arbeid, og skatteregler mellom de Nordiske landene som du lurer på. Ikke nøl med å ta kontakt med oss, eller annen rådgiver.

For å lese mer om hvordan vi jobber, og vår virksomhet se: www.mks24.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar