søndag 7. april 2013

Hvilket vikarbyrå gir best lønn

Det er store lønnsvariasjoner innen samme bransje, og ettersom flere av de store vikarbyråene krever at lønninger holdes hemmelig, er det ofte vanskelig for den enkelte vikar å finne ut hvilket vikarbyrå som faktisk lønner best.

MKS24 har flere ganger lagt ut alle våre villkår offentlig, og vår erfaring er at vi ligger godt over markedet forøvrig. Slik har det vært helt fra oppstarten, og det skal vi fortsette å jobbe for. 

MKS24 ønsker heller ingen lange diskusjoner om lønn, og detaljer rundt tilegg mellom vikarer og ansatte. Det handler om god personalpolitikk og en positiv integrering med hverandre og fast ansatte. Lønn skal ikke være et "diskusjonstema på nattevakter",  men det skal være mulig å få oversikt over egen situasjon, og det må være mulig for vikarene å kontrollere om deres satser er i tråd med vedtatte betingelser, og da må de kjenne til både tariff for ykesgruppen, og sine kollegaer fra samme bedrift.

Når det gjelder MKS24 har vi  spesialisert oss innen Intensivsykepleie, Anestesi, Operasjon og Offshore sykepleiere, og som eneste aktør på markedet kan MKS24 levere kompletta operasjonsteam inklusive anestesileger.

I vår bransje er det helt klart pr. April 2012 MKS24 som uten tvil har de beste lønninger og arbeidsbetingelser totalt sett.

Fakta på bordet, og åpenhet rundt lønn til vikarer er et av våre målsetninger:

En MKS24 sykepleier starter timelønnen på 220,- og kan gradvis øke den til 270,- Ansensitetstigen gir maks lønn etter 3-5 år, og gjelder for alle stillingskategorier.

For spesialsykepleiere gjelder følgende timelønn: 240,- oppstart, og gradvis økning til 290,-

Sykepleiere med avdelingsansvar, eller andre tillegsfunksjoner er lønnet fra 270,- til 310,- pr time *teamledere får provisjoner utover timelønn etter faste satser.

Utover alle timesatsene kommer gode kvelds/natt og lørdag/søndags tillegg som ligger godt over ordinær tariff. Overtid og merarbeid lønnes selvsagt etter til enhver tid gjeldende regler for dette, og vi tilbyr rådgivning og veiledning når det er behov for det. Turnusarbeid kan være komplisert!

For sykepleiere som jobber på private klinikker med dagkirurgi kreves det svært høyt faglig nivå, og personlig egnethet. Spesialsykepleiere som utfører jobb på dagkirurgi lønnes i dag fra 320,- pr time og kan gradvis øke dette til 360,- pr time.  I denne kategorien har vi også sykepleiere som fakturerer via eget org nr. Dette medfører et genrelt time påslag på ca 25%

Anestesileger fakturerer ordinært 1050,- pr  time, og har spesifikke tillegg etter egne satser og individuelle avtaler. Dette er spesialistleger med svært høy kompetanse, og lang erfaring i sitt felt.

Offshore sykepleiere mottar pr i dag en timelønn som starter på 320,- og som øker med ansenitet til 380,- pr time. Offshore regulerte satser for merarbeid, ventetid, overtid kommer i tillegg. Dette ligger alltid innenfor, og som regel i overkant av vedtatt tariff på Norsk Sektor, og vi justerer dette i samsvar med endringer og forhandlinger. Turnusen er i regelen 2uker på 4 uker fri. Avvik fra dette lønnes som overtid eller merarbeid.

Alle lønnsmottagere mottar selvsagt også feriepenger utover ordinær lønn, og forsikringer i samsvaar med lovregulerte krav. Fast ansatte mottar også tilbud om privat helseforsikring gjennom Vertikal helse. 

Alt i alt mener vi dette er et svært godt tilbud for vikarsykepleiere, og spesialister på dagkirurgi. MKS24 sine villkår blir koninuerlig overvåket mot resten av markedet, og blir justert når dette synes nødvendig for å opprettholde vår posisjon som ledende aktør på lønn!

Det er ikke uten grunn av MKS24 er en relativ liten og ukjent aktør. Da de største selskapene i denne bransjen selger inn store anbud som hyllevare der "rimeligste pris vinner uansett"  dette går helt klart utover både forsvarlighet, kvalitet og disponible midler for å tilby tilfredstillende lønnsvillkår. Denne utvikling er MKS24 motstander av, og vi går inn for at kompetanse og kvalitet som er målbar og gi røkt pasientsikkerhet bør lønne seg, og være et foretrukket tilbud blant offentlige og private innkjøpsansvarlige.

MKS24 fokuserer på kvalitet og restmarkedet, og gir våre ansatte og medarbeidere en arbeidshverdag som preges av yrkesstolthet og arbeidsglede som smitter over på både annet personale og pasienter.

En opplagt sykepleier er en trygg sykepleier -og våre pasienter fortjener det beste vi kan gi!

Med vår filosofi -kvalitet går aldri av moten, fortsetter vi å vokse innen spesialiserte helsetjenester, og tar stadig større andeler av restmarkedet når store aktører ikke kan levere ønsket kompetanse. Vi er også i en periode der vi starter med private omrsorgs og servicetjenester.

Les gjerne mer om MKS24 og vår virksomhet på: www.mks24.no eller ta kontakt på: vakt@mks24.no eller telefon: +47 47 333 822

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar