tirsdag 10. april 2012

Behandling av Prolaps uten operasjon

Prolaps rammer mange hvert år, og øker med alder. I Norge er det mest vanlig å behandle dette operativt. De senere år har mikrokirurgi gjort det mulig å utføre nødvendig inngrep med mindre skade på omkringliggende vev.

Men det finnes alternativer. Nucleoplasty er ikke så kjent i Norge, men nå finnes dette behandlingstilbudet. 
Mks24 bistår spesialisten under behandlingen med sedasjon for at pasienten skal oppleve minimalt med ubehag under selve prossedyren som tar rundt 20minutter. Det hele foregår uten skade på vev, og pasientene opplever i enkelte tilfeller spontan symptombedring.

Spesialisten som utfører behandlingen i Norge heter Gøran Skog. Han er overlege i smertemedisin, fysikalsk medisiner og kirurgisk ortoped fra USA.

Gøran Skog er den eneste vi kjenner til som utfører behandlingen i Norge,  og mks24 synes det er spennende å være med på laget. Om kort tid publiseres et klinisk studie som sammenligner behandlingsmetoder for prolaps. Jeg skal legge dette ut på bloggen så snart jeg har det tilgjengelig. 

Nucleoplasty passer ikke for alle. I de tilfeller akutt kirurgi er nødvendig vil ikke dette kunne erstattes med denne metoden. Men vdvarende prolaps symptomer over flere måneder uten akutt indikasjon for operasjon sammen med en kinisk vurdering danner grunnlaget for hvorvidt Nucleoplasty anbefales som behandlings alternativ eller ikke. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar